Un 2014 plin de activitate

Lightwave Theatre Bursa de Spectacole Sibiu

Lightwave Theatre exista de un an si jumatate, dar si-a inceput cu adevarat activitatea in ianuarie 2014. Acum, in decembrie, punand pe hartie realizarile, vedem munca depusa:

In ianuarie am incheiat campania de crowdfunding pentru spectacolul Iubitafizica. Am strans 1000 si ceva de euro dintr-un necesar de 3000. Chiar si asa spectacolul a iesit superb.

In februarie am fost invitati in platourile a trei televiziuni (Pro TV, Digi24 si Kanal D) si la un eveniment cultural dedicat zilei de Sf. Valentin la Mall Promenada.

Martie a fost luna in care am lansat oficial primul spectacol, Reflection.

In Aprilie si Mai ne-am concentrat in primul rand pe constructia personajelor din Iubitafizica, dar am raspuns afirmativ invitatiilor la Realitatea TV, pentru a discuta despre demersul nostru de a reprezenta Romania la World Puppet Carnival, Antena 1 in Observator 16, unde am discutat despre Reflection, si Nasul TV in emisiunea lui Iulian Tanase si a lui Mitos Micleusanu, Planeta Romania. In aceeasi perioada, am scos pentru prima data papusile pe strada si am realizat primul clip de prezentare, filmat si montat de PacPac Studios.

Luna iunie a fost ca un maraton. TVR 2 ne-a invitat la o discutie despre arta papusarilor, unde am si realizat un moment din Iubitafizica. De acolo am plecat direct la Sibiu pentru a lua parte la Bursa de Spectacole, unde ne-am bucurat de compania unui reprezentant al Cirque du Soleil. Nu ne-am intors bine ca am si participat la Street Delivery cu momente din Iubitafizica pentru ca dupa doar cateva zile sa deschidem portile avanpremierei spectacolului realizat exclusiv prin crowdfunding, pe 27 iunie.

In luna iulie, Amedeo Ene ne-a chemat din nou la Realitatea TV, unde am fost invitati pentru a fi pusi in legatura directa cu Ministerul Culturii in privinta lipsei de finantare a demersului nostru de a reprezenta Romania la World Puppet Carnival. Tot atunci, Antena 1 ne-a invitat in platoul Observator 16 pentru a le oferi cateva informatii despre Iubitafizica si, in paralel cu toate acestea, am participat la primul nostru festival – Vin’ la Teatru de la Focsani.

In august, am continuat sa jucam Iubitafizica la Godot, iar TVR 2 a difuzat imagini luate la premiera din iulie.

Al doilea festival a venit la inceputul lunii septembrie – Puppets Occupy Street Craiova, pe care l-am inchis cu Iubitafizica in aer liber.

In octombrie am participat la Festivalul Fringe de la Bucuresti. In aceeasi luna, am pasit pe cea mai mare scena de pana acum, in fata a mii si mii de oameni.

Luna noiembrie ne-a gasit pe scena Teatrului Tandarica, in Festivalul International al Teatrului de Animatie “Spectacole de Colectie”, pe care l-am inchis cu Iubitafizica si de la care am plecat cu o mentiune. Tot in noiembrie, am relansat spectacolul Reflection la Teatrul Mignon, cu un scenariu nou si un personaj proaspat introdus.

Va multumim ca ati fost alaturi de noi in acest an fenomenal. V-am pregatit surprize de proportii in 2015!