Lightwave Theatre, in curand pe o scena langa tine

Iubitafizica Lightwave Theatre Company

Lightwave Theatre trece printr-o perioada superba, odata cu avanpremiera spectacolului Iubitafizica (dupa cartea scrisa de Iulian Tanase). Pe 27 iunie am incercat ceva in premiera in Romania – un spectacol grandios cu numeroase papusi in marime naturala manuite de doar patru actori-manuitori, intr-un spectacol de o ora, profund, dedicat oamenilor mari, nu copiilor.

Imediat, Lightwave Theatre a intrat in circuitul unor festivaluri mari precum Bursa de Spectacole de la Sibiu, Puppets Occupy Street, de la Craiova, Bucharest Fringe Festival, in octombrie, si altele ce se vor desfasura in viitorul apropiat atat in tara cat si in strainatate.

Suntem oricand dispusi sa ii contrazicem pe cei care spun ca papusarii trebuie sa fie cumva ascunsi sau ca e imposibil sa iesi in fata cu acest gen de arta. Activitatea noastra este dovada vie a faptului ca arta incanta publicul, iar arta papusilor in marime naturala pentru oameni mari, asa cum ne place sa o denumim, este una ce nu a fost pana acum gustata in Romania. Publicul aici este unul avid de arta, chiar daca nu este constient inca. Reactiile celor care ne vad sunt de fiecare data unele de uimire, ceea ce ne indeamna sa mergem mai departe, sa impingem limitele din ce in ce mai sus, sa testam moduri de lucru din ce in ce mai indraznete, materiale neincarcate in constructia papusilor, efecte speciale etc.

Dezvoltam, in paralel, mai multe proiecte, printre care unul destinat marilor sali de spectacol din Bucuresti si nu numai. Te invitam sa faci cunstinta cu spectacolele inedite marca Lightwave Theatre Company. Vei fi uimit. Calendarul poate fi consultat aici.

Pana una-alta, pe 5 octombrie te invitam la Godot in cadrul Bucharest Fringe Festival pentru a viziona Iubitafizica (dupa cartea scrisa de Iulian Tanase), ora 18:30. Pretul unui bilet este de 15 lei. Gasesti eventul aici.