Experienta “Romanii au Talent”


Existam din 2013. Am asteptat si ne-am pregatit pentru participarea din 2015. Aparitia noastra a fost planuita de catre noi si am preferat sa asteptam doi ani pentru a veni in fata lumii cu ceva frumos. Preselectia a fost o experienta foarte interesanta. Am interactionat cu o echipa formata din profesionisti, am trecut prin emotii greu de descris si da, chiar ne-a fost teama de opinia lui Bebe Cotimanis pentru ca este om de teatru, iar noi asta facem. Bebe putea observa orice greseala pe care cei nefamiliarizati cu teatrul ar trece-o cu vederea si am fost surprinsi de faptul ca nu ne-a reprosat nimic. Butonul Auriu ne-a luat prin surprindere. Nu am crezut ca am putea ajunge direct in semifinala. Inaintea filmarii am avut un moment de impas, realizand ca scena pe care vom urca este de 10 ori mai mare decat spatiul in care repetaseram momentul – ingredientul unui posibil dezastru. Echipa a fost cea care ne-a ridicat moralul, ne-au incurajat si ne-au calmat. Le suntem recunoscatori pentru rabdare si profesionalism.

Am tratat semifinala cu maximum de seriozitate. Am stiut ca trebuie sa venim cu ceva complex. Daca in preselectii am mers cu papusi umane si interactiuni cu video-proiectia, in etapa a doua ne-am dorit un dragon pe scena, primul din activitatea noastra. Nu stiam exact cum trebuie construit si am mers mai mult pe intuitie, munca asidua (10 ore/zi) si perseverenta. A fost un moment artistic ce ne-ar fi onorat sau ingropat, daca nu ar fi iesit bine. Ne-am bazat pe intuitie si am ales sa ne depasim limitele in direct la Romanii au Talent. Presiunea Butonului Auriu a fost una foarte mare. Pe de o parte existau asteptarile publicului, iar pe de alta cele ale lui Bebe Cotimanis. Speram ca, desi nu am mers in Finala, l-am facut mandru cu talentul nostru, creativitatea din spatele momentelor si munca depusa.

Participarea a fost pentru experienta unui asemenea show si ne-am dorit foarte mult sa punem in scena trei momente deosebite. Din pacate, am avut ocazia sa le aducem in fata voastra doar pe primele doua. Al treilea va ramane in atelier pana cand il vom include intr-un spectacol nou.

Dorim sa le multumim celor care ne-au ajutat

Ioana Tanase Manufactory (designer vestimentar) – pentru costumele personajelor si atelierul de croitorie pe care l-am invadat cu materiale de constructie si substante chimice necesare dragonului.

PacPac Studio – pentru video-proiectia din preselectii.

Magazin-Leduri.ro – instalatia de iluminat din interiorul creaturii lungi de 5 metri a fost realizata de catre ei.

FabLab.ro – atelierul care ne-a stat la dispozitie oridecateori am avut nevoie sa taiem ceva cu laser sau printare 3D. Ei ne-au fabricat burta transparenta din preselectii.

Duckroom Studio – locul in care am repetat primul moment.

Continuam activitatea pe scenele de teatru si speram sa revenim in fata voastra la TV atunci cand se va mai ivi ocazia. A fost o reala placere si ne bucuram ca am intrat in casele voastre cu o arta prea putin cunoscuta in Romania.

This slideshow requires JavaScript.